Open Armen

Functies in de

verzorgingshuiszorg,verpleeghuiszorg
Helpende in een instelling

Sommige oudere mensen kunnen door de achteruitgang van hun gezondheid niet meer alles zelf doen. Als Helpende, bijvoorbeeld in een verzorgings-, verpleeg- of ziekenhuis, ondersteun je deze mensen bij hun dagelijkse bezigheden. De bewoners van deze instellingen verwelkomen je dan ook met open armen.

thuiszorg
Helpende thuiszorg

Om in hun eigen huis te kunnen blijven wonen hebben oudere, zieke of gehandicapte mensen soms hulp nodig. Als Helpende Thuiszorg word je dan ook met open armen bij deze mensen thuis ontvangen.

verpleeghuiszorg, verzorgingshuiszorg
Verzorgende in een instelling

Als Verzorgende kun je in verschillende zorginstellingen aan de slag. Je kunt bijvoorbeeld voor (chronisch) zieken, kinderen, mensen met beperkingen (gehandicapten), psychiatrische patiënten of ouderen gaan zorgen. Voor welke instelling je ook kiest; de deur staat wijd voor je open en je wordt er met open armen ontvangen.

thuiszorg
Verzorgende thuiszorg

Mensen ondersteunen op de gebieden waarop ze dat zelf niet meer kunnen, zodat ze zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Dat doe je als Verzorgende in de thuiszorg. Of het nu om ouderen, zieken, mensen met beperkingen of mensen met kinderen gaat; door jouw hulp kunnen zij zo lang mogelijk in hun eigen omgeving blijven. Bij wie je ook over de vloer komt, je wordt overal met open armen ontvangen.

kraamzorg
Kraamverzorgende

De geboorte van een kind is één van de meest ingrijpende gebeurtenissen in het leven van mensen. Tijdens en na de bevalling hebben moeder en andere gezinsleden vaak alleen maar oog voor hun baby. Jouw hulp bij hun thuis wordt dan ook met open armen ontvangen.

verpleeghuiszorg, verzorgingshuiszorg, thuiszorg
Verpleegkundige in een instelling

In een verpleeg- of verzorgingshuis verblijven die mensen die niet (meer) thuis kunnen worden verzorgd. Als Verpleegkundige ben jij verantwoordelijk voor de zorg in hun nieuwe thuis. En daar word je met open armen ontvangen.

thuiszorg
Verpleegkundige in de wijk

Mensen in hun eigen huis verpleegkundige hulp en voorlichting geven, dat is het werk van een Verpleegkundige in de wijk. In wijken door heel Nederland word je met open armen ontvangen.

thuiszorg
Wijkverpleegkundige

Verpleegkundige hulp bij mensen thuis verlenen, voorlichting geven, mensen begeleiden bij geestelijke problemen en verpleegkundige diagnoses stellen: dat is het werk van een Wijkverpleegkundige. Of je je werk nu bij mensen thuis uitvoert, in een leslokaal of op het consultatiebureau: jouw hulp wordt met open armen ontvangen.

verpleeghuiszorg, verzorgingshuiszorg, thuiszorg, kraamzorg
Mogelijke functies met een havo/vwo-diploma

Bij werken in de verpleeg- en verzorgingshuizen, de thuiszorg of kraamzorg denk je misschien aan een verpleegkundige functie. Logisch, want die functie kom in de praktijk vaak voor en is heel belangrijk. Maar er zijn veel meer functies mogelijk als je een havo- of vwo-diploma bezit!