Open Armen

Functie: Helpende thuiszorg

Jobclip: Helpende thuiszorg

Om in hun eigen huis te kunnen blijven wonen hebben oudere, zieke of gehandicapte mensen soms hulp nodig. Als Helpende Thuiszorg word je dan ook met open armen bij deze mensen thuis ontvangen.

Het werk

Mensen zo lang mogelijk zelfstandig laten wonen, dat maak jij mogelijk. Daar zijn de bewoners je dan ook erg dankbaar voor. Je helpt soms bij persoonlijke verzorging, zoals aan- en uitkleden, haren kammen, tandenpoetsen en eten. En af en toe maak je gewoon gezellig een praatje; dat vinden de mensen fijn en draagt bij aan de vertrouwelijke sfeer tussen jou en je cliënt.

Vaardigheden

Omdat je bij mensen thuis werkt, is het belangrijk dat je goed met mensen kunt omgaan en makkelijk contact maakt. Je houdt rekening met ieders wensen en gewoontes, en kunt je snel aanpassen aan nieuwe situaties. Je werkt zelfstandig, dus moet stevig in je schoenen staan. Natuurlijk kun je voor vragen wel altijd terecht bij de instelling waar je in dienst bent.

Bijzonderheden

Helpende Thuiszorg is een functie op niveau 2. Je kunt deze via een dagopleiding bereiken of via een leerwerktraject. Bij een leerwerktraject ga je één dag in de week naar school en de rest van de week werk je bij een instelling en leer je in de praktijk. Je bent dan in dienst van een instelling en ontvangt salaris op basis van de cao.

Terug naar functieoverzicht